Vinaora Nivo Slider
Akoestiek
meting
aanvragen

Dolfinarium Harderwijk

Tussen oktober 2012 en april 2013 wordt het Dolfinarium verbouwd. De entree van het Dolfinarium in Harderwijk krijgt een frisse, nieuwe uitstraling. Ook het grote DolfijndoMijn, de zaal waar dolfijnenshows worden gehouden, wordt in oude staat teruggebracht. Fleurbaaij is bij deze verbouwingen betrokken.

 

Het decor achter het bassin in het DolfijndoMijn wordt opgebouwd uit hoge, zogeheten metal-stud wanden waarvoor een projectiescherm met beplating geplaatst wordt. Op dit projectiescherm kunnen 3D beelden worden afgespeeld waardoor de show na de verbouwing een extra dimensie krijgt. Verschillende landschappen kunnen in de toekomst op het scherm worden afgebeeld. Het plaatsen van de wand is nog een hele uitdaging; de wand met hierop het scherm wordt erg hoog en daarnaast heerst er een zeeklimaat (vocht en zout) wat weer effect heeft op het materiaal.

Rondom de achterwand van de tribunes worden speciale wandpanelen aangebracht. Door de vernieuwde indeling wordt de akoestiek, voor zowel bezoekers als dolfijnen, sterk verbeterd.